ELEKTROFÜZYON KAYNAK NASIL YAPILIR

Füzyon Kaynak Nasıl Yapılır?

Polietilen boru ve ek parçaları birbirlerine Alınkaynak, Elektrofüzyon kaynağı veya mekanik ek parçalar ile bağlanırlar. Böylece Polietilen dışında diğer malzemelerden yapılan borulara dıştan sıkmalı aynı zamanda ek parçalar, flanşlar veya amaca uygun yapılmış diğer geçiş adaptörleri ile bağlanmaktadırlar. Bağlantı ek parçaları kullanılacak yerlere göre kolaylık sağlanabilmektedir. Bununla birlikte Günümüzde Hdpe(polietilen) boruların  birleştirilmesinde iki metot kullanılmaktadır:

Elektrofüzyon (EF) Kaynak:

Elektrofüzyon kaynak yönteminde kaynak, füzyon ek parçanın(ef manşon, ef dirsek, te, inegal te, vb) iç kısmındaki ısıtma rezistansları ile yapılmaktadır. Öncelikle Ef ek parçanın içine borular yerleştirilir. Daha sonra kaynak makinesinin uçları füzyon ek parçanın üzerindeki soketlere bağlanır .  Sonrasında elektrofüzyon kaynak makinesiyle barkod okutulduktan sonra elektrik akımı ile ısıtılmaktadır . Böylelikle  Ek parça içerisindeki bakır teller eriyerek, eriyik malzeme oluşmaktadır. Ve sonrasında polietilen boru ile ek parça birbirine kaynaması için imkan oluşmaktadır . Böylelikle  Elektrofüzyon ek parça ile Hdpe boru birleştirilmektedir .

  1. PN :Anma basınç değeri (bar) 
  2. DN:Boru dış çapı (mm)
  3. S : Boru et kalınlığı (mm) 
  4. SDR: Standart çap/et oranı
  5. PFA: Müsaade edilen çalışma basıncı

Pe100 borularda Elektrofüzyon kaynak metodu ile 20 mm çaptan 1600 mm çapa kadar olan Hdpe borular kaynatılmaktadır. Bununla birlikte Elektrofüzyon kaynak metodu DVS 2207 standardına uygun olarak yapılmaktadır.

Kiralik Füzyon Makinesi & Satılık Sıfır – İkinci El Elektrofüzyon Kaynak Makineleri 

Teknik destek almak bizi arayın…

0 (532) 406 7327 – 0 (539) 672 3232