KİRALIK JENERATÖR

Talebe göre her konuma kiralık jeneratör imkanı…

Jeneratör genel tanımı itibariyle, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren bir makinedir.

İSTANBUL MERKEZLİ TÜM İL VE İLÇELERE KİRALIK JENERATÖR

GÜNLÜK – HAFTALIK – AYLIK KİRALIK JENERATÖRLER

0(532) 406 7327

0(539) 672 32 32

kiralık jeneratör

Jeneratör, elektronları harici bir elektrik devresinden akmaya zorlar. Bir su akışı oluşturmasına rağmen içindeki suyu yeniden meydana getirmeyen bir su pompasına benzer. Çünkü Mekanik enerji kaynağı, ana taşıyıcı, pistonlu veya türbin buhar motoru, türbin veya su çarkından akışı sağlanan su, içten yanmalı motor, rüzgar türbini, el krankı, basınçlı hava veya başka herhangi bir mekanik enerji kaynağı olabilir.

ADANA KİRALIK JENERATÖR, ANKARA KİRALIK JENERATÖR, İZMİR KİRALIK JENERATÖR, ANTALYA KİRALIK JENERATÖRGAZİANTEP KİRALIK JENERATÖR, ANTALYA KİRALIK JENERATÖR, ŞANLI URFA, ERZURUM, SİVAS, TRABZON, SAKARYA, MERSİN VE DİĞER TÜM İL-İLÇELER.

Bir elektrik makinesinin yani jeneratörün ana parçaları mekanik veya elektriksel terimlerle açıklanabilir. Mekanik terimlerle, rotor döner kısımdır ve stator bir elektrikli makinenin sabit kısmıdır. Elektriksel açıdan, armatür güç üreten bileşendir ve alan bir elektrikli makinenin manyetik alan bileşenidir. Armatür rotorda veya statorda olabilir. Manyetik alan, elektromıknatıslar veya rotor veya stator üzerine monte edilmiş sabit mıknatıslar tarafından sağlanabilir. Jeneratörler AC jeneratörler ve DC jeneratörler olmak üzere iki tipte sınıflandırılır.

AC Jeneratör

AC jeneratörünün temel mantık ve işlevi mekanik enerjiyi alternatif akım elektriğine dönüştürmektir. Alan devresine aktarılan güç, armatür devresine aktarılan güçten çok daha az olduğundan, AC jeneratörleri neredeyse her zaman rotorda alan sargısına ve statorda armatür sargısına sahiptir.

AC jeneratörleri çeşitli tiplerde sınıflandırılır.

Bir indüksiyon jeneratöründe, stator manyetik akısı rotordaki akımları indükler. Ana taşıyıcı daha sonra rotoru senkron hızın üzerine sürerek karşıt rotor akısının stater bobinlerinde aktif akım üreten stater bobinlerini kesmesine ve böylece elektrik şebekesine geri güç göndermesine neden olur. Bir indüksiyon jeneratörü bağlı sistemden reaktif güç çeker ve bu nedenle izole bir güç kaynağı olamaz.

kiralık-jeneratör
kiralık-jeneratör

Bir Senkron jeneratörde (alternatör), manyetik alan için akım ayrı bir DC akım kaynağı tarafından sağlanır.

JENERATÖR PARÇALARI

MOTOR BÖLÜMÜ

Bir elektrik motoru, elektrik enerjisini mekanik enerjiye dönüştürür. Elektrik jeneratörlerinin ters işlemi, çoğu elektrik motoru, dönme kuvveti oluşturmak için etkileşen manyetik alanlar ve akım taşıyan iletkenler aracılığıyla çalışır. Motorlar ve jeneratörler birçok benzerliğe sahiptir ve birçok tipte elektrik motoru jeneratör olarak çalıştırılabilir veya tersi de geçerlidir. Elektrikli motorlar, endüstriyel fanlar, üfleyiciler ve pompalar, takım tezgahları, ev aletleri, elektrikli aletler ve disk sürücüler gibi çeşitli uygulamalarda bulunur. AC motorlar ve DC motorlar: Doğru akım veya iki ana sınıflandırmaya yol açan alternatif akım ile güçlendirilebilirler.

AC motor

Bir AC motoru alternatif akımı mekanik enerjiye dönüştürür. Genellikle iki temel parçadan oluşur, döner bir manyetik alan üretmek için alternatif akım ile sağlanan bobinlere sahip bir dış sabit stator ve döner alan tarafından bir tork verilen çıkış miline bağlı bir iç rotor. İki ana AC motor tipi kullanılan rotor tipiyle ayırt edilir.

İndüksiyon (asenkron) motor, rotor manyetik alanı indüklenmiş bir akım tarafından oluşturulur. İndüklenen akımı sağlamak için rotorun stator manyetik alanından biraz daha yavaş (veya daha hızlı) dönmesi gerekir. Sincap kafesli rotor, sarılı rotor ve katı çekirdekli rotor olmak üzere üç tip asenkron motor rotoru vardır.

Senkron motor, indüksiyona dayanmaz ve bu nedenle tam olarak besleme frekansında veya alt katta dönebilir. Rotorun manyetik alanı, kayma halkaları (uyarıcı) yoluyla iletilen doğru akım veya sabit bir mıknatıs tarafından üretilir.

DC motoru

Fırçalanmış DC elektrik motoru, dahili komütasyon, sabit daimi mıknatıslar ve dönen elektrik mıknatısları kullanarak motora verilen DC gücünden doğrudan tork üretir. Fırçalar ve yaylar, elektrik akımını komütatörden motorun içindeki rotorun iplik teli sargılarına taşır. Fırçasız DC motorlar rotorda dönen bir sabit mıknatıs ve motor gövdesinde sabit elektrik mıknatısları kullanır. Motor kontrolörü DC’yi AC’ye dönüştürür. Bu tasarım fırçalanmış motorlardan daha basittir, çünkü motorun dışından eğirme rotoruna güç aktarma karmaşıklığını ortadan kaldırır. Fırçasız, senkronize bir DC motor örneği, tam bir dönüşü çok sayıda adıma ayırabilen bir kademeli motordur.

Diğer Elektromanyetik Makineler

Diğer elektromanyetik makineler arasında Amplidyne, Synchro, Metadyne, Eddy akımı debriyajı, Eddy akımı freni, Eddy akımı dinamometresi, Histeresis dinamometresi, Döner dönüştürücü ve Ward Leonard seti bulunur. Böylece Döner konvertör, mekanik doğrultucu, inverter veya frekans konvertörü olarak işlev gören makinelerin bir kombinasyonudur. Ward Leonard seti, hız kontrolü sağlamak için kullanılan makinelerin bir kombinasyonudur. Bununla Birlikte Diğer makine kombinasyonları arasında Kraemer ve Scherbius sistemleri bulunmaktadır.